Profesorii universitari… pensionari

“Unele universităţi s-au transformat în locuri de muncă pentru pensionari. Aproape un sfert dintre profesorii universitari au peste 70 de ani. Asta în timp ce 40% din posturi sunt vacante, dar blocate anul acesta din cauza crizei. Paradoxul a fost sesizat şi de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

“Este foarte greu să fim credibili atunci când peste 20% dintre profesorii care sunt în universităţile noastre au depăşit uneori cu mult vârsta de pensionare”, a afirmat Daniel Funeriu. Mai exact, 22% din cei 5.000 de profesori universitari sunt angajaţi pe post de consultanţi, chiar dacă au depăşit vârsta de 70 de ani.

Universitatea cu cei mai mulţi profesori cu vârste de peste 70 de ani este Politehnica din Bucureşti, urmată îndeaproape de Universitatea de Medicină Carol Davila. Urmează în top, cu mai puţin de o sută de profesori pensionaţi, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice şi Universitatea Tehnică din Iaşi.

În schimb, comparând numărul profesorilor pensionaţi cu numărul total de cadre didactice active, topul se modifică. Pe primele locuri sunt universităţile de medicină din Cluj şi Bucureşti, care au peste 60% profesori pensionaţi. Universitatea Politehnică din Timişoara are doar 37%.

Universităţile au aproape 40% dintre posturi vacante, dar nu pot face angajări din cauză că sunt blocate către  Guvernul.

Media de vârstă în universităţile din România este de 52 de ani.”

Sursa: realitatea.net

Normal că nu sunteţi credibili, şi te mai miri de ce, domnule ministru? Cine vă mai crede, că de 20 de ani tot ce faceţi este să minţiţi poporul şi umblaţi doar să vă îmbogăţiţi, că de ţara asta nu vă mai pasă.

Dar să revin la “dragii” noştri profesori universitari trecuţi de vârsta pensionării! Le mulţumim pentru activitatea depusă, dar ajunge! Sunt atâţia alţi profesori buni care nu au loc de muncă din cauza lor, dar şi din cauza guvernanţilor care, deşi e nevoie acută de personal, blochează orice fel de angajări pe motiv de criză!!! Dar de unde atâta criză? Majoritatea pensionarilor universitari sunt crescuţi şi instruiţi de vechiul regim, deci nu trebuie să ne mirăm când se şi comportă ca atare. De exemplu unii te trec doar după ce ai venit cu cadoul, alţii te lasă în restanţă că nu le place faţa ta, iar dacă le comentezi ceva…vai de capul tău! Nu generalizez, sunt şi foarte puţini profesori buni printre ei, care fac ceea ce ar trebui să facă un profesor, dar prea puţini. Ar fi cazul să vă bucuraţi de pensie şi să lăsaţi soarta atâtor mii de studenţi în grija altor, că săracii de voi aţi servit destul patria!

Spread the love