Street Festival – New York

Azi a fost sărbătoare la americani, Memorial Day, ocazie cu care încă o data s-a ținut un festival stradal, obicei destul de răspândit pe-aici prin New York. Ca sa vă faceți o idee, aici găsiți un program cu următoarele date și locații unde se vor desfășura.

De cum vine căldura, sau mai bine zis, de prin Aprilie și până în Noiembrie, comercianții ambulanți se înregistrează la astfel de festivaluri, sunt licențiați de primărie, apoi acreditați de una din companiile care organizează această activitate (plătind taxe între 55$ – 650$/zi, în funcție de domeniul de activitate). Se închid străzile (în cazul de azi pe o distanță de app. 800 m) și se așează frumos pe două rânduri vânzătorii de flori, haine, cd-uri, tot felul de mâncăruri, limonade, dar și artiști care mai de care mai talentați.

Azi a fost pe Broadway, în Astoria, am sa las imaginile să vorbească în continuare:

[slideshow_deploy id=’911′]

E o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, iar dacă mai au și noroc de vreme bună, oamenii se adună și câștigurile sunt garantate :). Asta bineînțeles dacă plecați pregătiți de acasă, fără grabă și gata pentru o baie de mulțime!

(Broadway, 26 mai 2014)

 

Spread the love