Am avut un vis…

20140727-101457-36897750.jpg
,,Parafrazând un mare om politic, se făcea ca Politia Romana avea un Statut modern in care era prevazut dreptul constitutional la greva, iar politistii participau la prima greva din Romania. Pentru ca avem un statul special numai cand vine vorba de obligatii, drepturile s-au pierdut pe drum, mai nou nici macar in fisa postului nu se mai regasesc. Si atunci oamenii politici care isi bat joc de 25 de ani de aceasta casta realizau ca degeaba construiesti biserici, scolii si spitale daca nu poti sa ajungi in siguranta la ele. Un Statut care recunostea ca politistilor le sunt interzise ori ingradite in exercitiul lor , drepturi generale prevazute in Constitutia Romaniei cum ar fi, dreptul de a candida si de a fi ales in Camera Deputatilor si Senat , in administratia publica sau in Parlamentul European, interzicerea dreptului la asociere in formatiuni sau partide politice, interzicerea dreptului la libera exprimare ori de manifestare in orice mod a convingerilor politice, libertatea economica etc, si ca aceste ingradiri trebuie compensate, iar pensionarea politistilor trebuie sa se faca dupa o lege speciala ca in mai toate tarile cu apa calda din Europa! Un Statut care interzicea terfelirea uniformei de politist prin seriale ,,umoristice” ca Las Fierbinti sau Trazniti in NATO si sanctiuni pe masura, care obliga statul sa doteze politistii din operativ cu veste antiglont, iar uniforma de poliţie era de calitate, avea preţuri rezonabile şi nu semăna cu a unui paznic de mall iar pantofii rezistau minimum 6 luni pentru că nu erau confecţionaţi din carton cu nume de piele în fabricile favorizaţilor.
Ca Politia Romana era condusa de un jurist, absolvent al Academiei de Politie, cu multi ani de operativ in spate, nefiind implicat în jocuri murdare şi de culise, pardon politice, slujind varii interese, iar cei care lucreaza la politie sau purtatorii de uniforma gen culegatorii de plante medicinale si folclor, purtatorii de halate albe si polonice, canotori, doctori, lautari, specialisti in robineti industriali, ingineri, agronomi, pompieri, jandari, secretare, amante, soferi, brancardieri etc erau deja personaje de film de proasta factura. Ca politistii erau decat politisti si atat, nu ,,agenti” termici, chimici sau de vanzari, iar in functiile de conduce din M.A.I. si I.G.P.R. erau politisti adevarati……nu ca acum pe cale de disparitie si ocrotiti de lege precum Capra Neagra.
Am visat ca prapastia creata artificial, de niste minti bolnave, intre politistii cu functii de comanda si cei cu functii de executie era din ce in ce mai mica, iar pentru functiile de comanda putea sa candideze orice politist catre indeplinea conditiile de studii si vechime.
Daca la penitenciare se poate la noi de ce nu s-ar putea?
Ca angajarile directe din sursa externa erau de trista amintire, nemaiexistand ,,specialisti’ care odata ce li s-a echivalat gradul cu vechimea ne dau lectii cum se prind talharii, iar cei care doreau sa se dedice trup si suflet acestei profesiuni, inca nerecunoscuta in Nomenclatorul de meserii, erau toti, fara exceptii si derogari, absolventi ai Academiei sau Scolii de Politie! Procentul de 10% pentru politistii de genul feminin era respectat pe bune ca in UE , nu-i asa, iar limita de inaltime era de bun simt astfel evitandu-se povestile nescrise, inca, prin inspectoratele de politie din tara, gen Alba ca zapada si cei 7 piticuti!
Am visat ca in sfarsit societatea civila a reactionat intelegand ca politistul nu ii este dusman, iar mamele isi educau copii sa vada in noi niste prieteni mai mari care ii ajuta atunci cand au probleme, un fel de leucocite sociale. Nu conform zicalei,,daca nu esti cuminte te ia nenea politistul”!
In visul meu se mai facea ca Uzul de arma era adaptat pentru politisti nu pentru militarii in termen din unitatile MAN, deoarece, in ţara noastra, a paradoxurilor prin definiţie, poliţistul are pistolul ca obiect de butaforie, pentru ca daca-l foloseşte e de rău şi nu dă bine în statistici. Şi dacă este ultragiat deasemeni este o “bilă neagră” în aceleaşi statistici şi pentru asta trebuie să tacă şi să sufere pentru că băncile cărora le este dator nu-l vor întreba dacă a fost “vertical” în “relaţia” cu infractorii.
Am visat ca domnii care ne conduceau destinele nu doreau un politist competent care se deplaseaza la apelurile 112 cu masina proprietate personala si care sa-si cumpere mobilier de birou, imprimanta, calculator, tonere, coli, pixuri etc din propriul salariu.
Ca patrulele mixte erau o gluma proasta si ca in sfarsit subfinanatarea Politie Romane incetase odata pentru totdeauna! Ca mult promisele parteneriate intre politisti erau pe bune nu doar pe hartie.
Posturile de politie erau prevazute toate, fara exceptie, cu o schema completa de 5 – 6 lucratori, ca programul de lucru era de 8 ore 5 zile pe saptamana, ca permanentele, sarbatorile legale , sambetele si duminicile erau platite, ca in fine reusisem sa descoperim apa potabila si toaleta in rural, ca posturile erau renovate iar ploaia si tencuiala din tavan nu mai cadeau noaptea pe copii politistilor care dormeau….. Politistii de la posturile de poliţie ar trebui să fie trecuţi in Cartea Recordurilor pentru condiţiile în care muncesc! Posturile de poliţie pot fi „ornate” 90 % cu celebra bulină roşie. Poate le dotaţi totuşi cu senzori seismici pentru ca agenţii care le deservesc să iasă la timp din ele.
Coala ministerială, celebra A 4, a ajuns piesă de muzeu.
Poate, cu relaţii, o introduceţi la muzeul Antipa la specii dispărute.
Nu mai vorbesc despre bicicletele cu stema politiei! Batjocura suprema!
Pentru că infractorii şi politicienii se deplasează în interes propriu sau nu, cu autoturisme scumpe de provenienţă germană. Pentru poliţie s-a gasit solutia…… Dacia Logan în valoare de 70.000 de euro.
Domnilor politicieni chiar nu vă este ruşine ?
Pentru că părerea unanimă este că ne credeţi tâmpiţi !
Pentru dvs. cuvântul ţară ar trebui interzis.
Prin Lege nu prin Ordonanţă de Urgenţă după cum ne-aţi obişnuit, din păcate.
Sigur nu vă interesează, pentru că dvs. aveţi toate drepturile necesare, inclusiv girofar.
Al poliţiştilor. De care vă bateţi joc în cel mai infam stil.
Am mai visat ca procurorii ne erau colaboratori loiali, nu ne tineu pe la usi cu dosarele in brate si ca in sfarsit constientizau ca suntem de aceiasi parte a baricadei!
Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri politişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ?
Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul S.I.A.S. căzuţi la datorie.
Isi mai aminteste cineva de ei sau de cei trecuti pe monumentele funerare din fata inspectoratelor de politie? De politistii omorati in timpul revolutiei de concetatenii nostrii prin niste metode demne de filmele horror? Tot paradoxal despre aceste atrocitati nu a avut curajul sa scrie un politist, a scris un procuror militar, Doru Viorel Ursu, ultimul Ministru de Interne pe care l-a avut Politia Romana!
Urmatorii fiind niste glume proaste demne de un pamflet rasuflat!
Am mai visat că şefii nu erau prieteni sau rude prin alianţă cu membri ai „piovrei” autohtone ca în filmele cu gangsteri, ca erau primii care reactionau atunci cand ni se incalcau drepturile, pentru ca un politist linistit munceste mai bine, ca erau manageri in adevaratul sens al cuvantului, una din preocuparile prioritare fiind aceea de a rezolva problemele de servici sau personale ale politistilor .
Comandanti care atunci cand solicitarile lor legale in referire la asigurarea logisticii minimale pentru desfasurarea activitatii nu erau onorate nu aveau decat o singura solutie, demisia!
Am visat ca poliţiştii nu erau nevoiţi să-şi însoţească copii la locul de joacă pentru a nu „beneficia” de mult mediatizatele, din păcate, răpiri de minori, având atât de mulţi „prieteni”, păzindu-şi printre picături şi autoturismul propriu că să nu fie incendiat din senin, organismele însărcinate cu protecţia acestei ,,subcategorii” sociale (în speţă poliţistul) având alte misiuni ordonate.
Mai plusez să visez că exista o federatie sindicala a politistilor care deranjeaza si este invitata la negocieri reale alături de celelalte federatii şi nu de complezenţă, ca să dea bine pe sticlă, ca negocierile cu sindicatele se faceau pe bune, fata in fata , nu umar la umar sau din genunchi, pentru ca relaţia cetăţean-poliţist să devină una normală, democratică şi de bun simţ .
Ca politistii, membrii ai sindicatelor din tara, constientizau ca trebuie sa aiba un rol activ nu sa fie doar simpli cotizanti, ca sindicatul este format din politisti iar un lider fara oamenii lui aproape este egal cu zero barat…… si nu vor mai intreba ,,ce face sindicatul?” vor intreba ,,ce facem noi?”.
Iar atunci oameni ca Dragnea, profesori – doctori in politie, intr-o Romanie a binelui se vor regasi ca exponate la muzeul neamului prost…am avut un vis!”

Sursa: politisti.ro
“P.S.: Acest mesaj a fost postat cu cativa ani in urma de catre marioboss22. Reflecta realitatea…..(Elvis Maceseanu)”

Spread the love