Geocaching

Probabil ați mai auzit de termenul “geocaching”, el definește un joc destul de răspândit la nivel mondial (peste 6 milioane utilizatori), după cum se poate vedea și din harta următoare (găsiți varianta completă la ei pe site):

geocaching map

Geocaching (treasure hunt) e un joc în care, cu ajutorul unui GPS/Smartphone, utilizatorii sunt invitați sa găsească “comori” ascunse. Acestea variază ca forme și mărimi, de la niște mini-magneți până la fel de fel de cutii. Despre cum arată un geocache am găsit un articol plin de fotografii, pe pagina lor de facebook. Acestea de obicei conțin o hârtie pe care iți treci numele dacă ai găsit-o, iar în funcție de cât de încăpător e recipientul, tot felul de obiecte. Dacă iei ceva, e indicat sa lași altceva în schimb. Unele dintre aceste obiecte sunt codate și pot fi urmărite, locurile pe unde au călătorit, kilometri parcurși… (Exemplu aici).

geocache1 geocache2

Acum doi ani l-am descoperit si mi s-a părut foarte interesant. Pe lângă faptul ca te face sa ieși din casă și să petreci cât mai mult timp în natură, e interesant să afli ca ești înconjurat de tot felul de lucruri ascunse despre care nu aveai nici cea mai mică idee. M-a mirat faptul că am găsit destul de multe și la noi în România!

Mai multe detalii pe site-ul lor:
https://www.geocaching.com/guide/default.aspx

Pe facebook pot fi găsiți aici: https://www.facebook.com/geocaching?fref=ts

Și mai multă istorie:
https://www.geocaching.com/about/history.aspx
http://ro.wikipedia.org/wiki/Geocaching

De asemenea, am găsit și o pagină cu geocacheri din România (cu toate că nu pare actualizată de ceva vreme).

Dacă vă înregistrați, mă găsiți aici :).

Spread the love