“O” – by Cirque du Soleil

Unul dintre cele mai frumoase spectacole la care am avut placerea si sansa de a lua parte a fost acest “O” al Cirque du Soleil, 17 Martie 2012.

Desi renumitul Cirque du Soleil are mai multe spectacole in intreaba lume (5 dintre ele in Las Vegas), “O” este unic din toate punctele de vedere, si asta datorita tematicii si conditiilor in care se desfasoara: este singurul spectacol al caruia scena este… apa!

Gazda acestui spectacol este renumitul Bellagio din Las Vegas, iar show-urile au loc de doua ori pe zi, de miercuri pana duminica. Noi am ajuns intr-o zi de sambata, destul de tarziu, cu vreo doua ore inaintea ultimului spectacol, iar singurele bilete ramase au fost destul de piperate (cca. 200 $). In ciuda acestui aspect, show-ul isi merita toti banii.

Dupa ce am trecut de coada de la intrare, am dat se o sala impunatoare ale carei scaune incep usor usor sa se ocupe. Acoperisul albastru cu doua firicele de picaturi de apa iti da impresia ca te afli sub o imensa piscina gata gata sa ti se rupa-n cap.

Sala se umple imediat, iar spectacolul incepe aproape fara sa-ti dai seama, cu doi clovni care se joaca cu o minge imensa prin sala, pierduti printre spectatori.

Apoi, “aleator” e ales un spectator care e luat ostatic si impins spre scena, de unde o mana iese din spatele cortinei dand indicatii. Sentinta fiind semnata, e tras brusc in spatele cortinei, iar la disparitia acesteia poate fi vazut undeva in inaltul salii, incadrat de doi “paznici – calai” care il vor “executa” prin aruncare!

La un moment dat cortina se “rupe-n bucati si dispare-n zare” spectaculos, and the show begins!!!

Tema acestui spectacol “imbratiseaza conceptul de infinit, celebrând eleganta apei in cea mai pura forma si subliniaza dinamica intre pamant si apa, aducand totodata un omagiu teatrului clasic” .

E interesant felul in care actorii dispar sub apa si apoi apar din laterale, lucru realizat cu scafandrii care la un moment dat sunt scosi la suprafata descifrand misterul…

De la acrobatii, care mai de care mai spectaculoase, la salturi de la mare inaltime si dans subacvatic sincron, contorsionisti si scafandrii, la piesa de teatru presarata cu aparitiile celor doi clovni care te fac sa razi de fiecare data, cei peste 85 oameni implicati in acest minunat spectacol iti vor da o stare de beatitudine. (P.S.: Printre protagonisti se numara si un roman – la sariturile de la inaltime)

Aceasta arta teatrala e acompaniata de un fond sonor propriu, din care mi-a ramas in minte piesa Gamelan, super tare! De altfel, la sfarsitul programului puteti gasi la iesire un stand de unde se poate achizitiona programul spectacolului sau un CD cu coloana sonora.

Dupa cele doua ore de la inceperea spectacolului, care parca au trecut intr-o clipa,  tot ce puteam exprima era un singur cuvant: “GRANDIOS“!!!

Asa ca daca aveti vreodata ocazia sa ajungeti la acest spectacol, nu ezitati, nu veti regreta!

Spread the love